Wat is een Fittingcenter en wat betekent clubfitting?

Dat horen we vaak ! Welk merk en club past er nou bij welke golfer, en met name welk clubhoofd en welke shaft? Soms zie je door de bomen het bos niet meer……  Wij helpen je daarbij. En hoe dat kan uitpakken kun je lager op de pagina lezen in de reviews van eerdere klanten.

fittingcenterWant je kunt zeker met iedere club een goede bal slaan maar met welke club sla jij die goede bal het makkelijkst, en zijn je slechte ballen het beste?

Met een clubfitting kun je ervaren hoe clubs die bij je passen je spelplezier en resultaten kunnen verbeteren. En misschien zelfs lengte winnen of constanter gaan spelen.

 

Een tweedehandsje ook goed?

We hebben ervoor gezorgd dat we in ons Fittincenter alleen merken en modellen verkopen die op maat gemaakt kunnen worden. Al onze leveranciers, dus ook van de startsets vanaf zo’n € 215,= leveren de clubs op maat. Want wil jij je aanpassen aan een tweedehands club die niet bij je past met kans op blessures door verkeerde shafts, grips, lengte etc? Of pak je het meteen goed aan en kies je voor een set dat precies op jou is aangemeten? We hebben clubs voor ieder budget om maatwerk voor iedereen bereikbaar te maken.

De (meer of minder) gevorderde speler weet dat vaak al wel en ervaart misschien een bepaalde “favoriete club” in de tas. Wij streven ernaar met een goede fitting alleen maar favorieten in je tas te hebben!

Hoe gaan wij te werk?CustomFitting

Een goede fitting begint met een goed beeld van de speler en zijn of haar wensen. Daarom zijn vragen als spelniveau, doelen daarin, blessures en spelbeeld van belang. Het kan ook zijn dat er bepaalde voorkeuren zijn als een bepaald merk of een beperkt budget. Meer lengte in de slagen is een veelgehoorde wens maar wellicht nog belangrijker : minder afwijking! Nogmaals, met iedere club kan je een goede bal slaan maar met welke club sla je deze het makkelijkst en is je slechtste bal het beste. Dat gaan we uitzoeken.

 

Selecteren en ervaren

Op basis van het startgesprek hebben we een beeld gekregen en zullen wij een selectie maken van modellen. Als PGA Professionals kunnen we zien wat nu bij je past, maar ook heel goed inschatten wat er in je swing nog kan verbeteren en hoe je dus nog door kunt groeien met je nieuwe clubs. Daarin hebben we inmiddels een jarenlange ervaring. Nu is het tijd om met deze persoonlijke selectie clubs, ballen te gaan slaan en te ervaren of deze clubs bij je swing passen.  Samen met onze Flightscope radar meetapparatuur en swing DNA Software, kunnen we de shaft keuze finetunen en tot een geschikte combinatie is gevonden.  Hierdoor kan je de swing het beste herhalen en het beste resultaat behaald worden.

Alles op een rij

clubfittingNa de fitting zetten we alles op een rij, kijken we naar de prijs en bij akkoord gaan wij zo snel mogelijk over tot bestellen zodat je zo snel mogelijk met je nieuwe clubs de baan in kan! We maken deze dus niet zelf. De R&D afdelingen van de diverse merken zijn hier veeeeeel beter in. Als wij de specificaties aanleveren, wordt de club, vanaf de fabriek, exact in de juiste persoonlijke maten voor de klant geleverd. En mocht er iets zijn met de clubs of de eventuele instellingen daarvan wees dan van harte welkom voor aanpassingen.

Een nieuwe set is een investering in meer succes plezier in de baan. Maar dan moeten deze clubs wel bij je passen! Daarom vinden wij het belangrijk dat je investeert in een goede gefitte set. Een set met een hoger rendement, een set die bij je past en waar je met meer plezier en succes de baan mee in kan.

Wist je dat “wij” 270 shops in Europa hebben?golfstore logo

Er komen er steeds meer bij, maar wij zijn blij dat we bij de Golfstore familie zijn aangesloten. Een organisatie die alleen werkt met PGA professionals omdat zij beseffen dat die het beste weet wat goed is voor een golfer. Voor jou als klant een veilig gevoel dat je niet zomaar ergens een setje koopt, maar er een stevige organisatie achter zit zodat bijvoorbeeld kwaliteit en garantie goed geregeld is.

Zelf hebben we m.i.v. 2020 een Loyalty Card ingevoerd waarmee je 10% korting kunt krijgen ! Kijk voor de voorwaarden op https://golfschooldehoogerotterdamsche.nl/fittingcenter/loyaltycard

Iedereen van harte welkom op onderstaande vaste tijden voor clubfitting, reparaties of grips vervangen:

Dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag :   12.00 – 14.00 uur

Zaterdag                                                            :   11.00 – 14.00 uur 

Buiten deze tijden is het Fittingcenter open bij aanwezigheid van ons, of op een van de demodagen die we gaan organiseren. Het beste is altijd even een mailtje te sturen aan fittingcenter @ golfconsult.nl (even aan elkaar plakken in je mail 😉 ), of een berichtje naar Mobiel:  06 – 18 55 11 48

Kortom…..

 • Je hebt een of meerdere nieuwe grips nodig?
 • Je wil een of meerdere clubs vervangen?
 • Je wil advies van een kenner van jouw materiaal?
 • Je wil de beste combinatie tussen jouw swing en de nieuwe club(s)?

Maak dan NU een afspraak voor GRATIS vrijblijvende clubfitting !

 

fitting-banner2

9 comments

 • Christiaan van der Sluijs oktober 22, 2019  

  Een paar weken geleden tezamen met mijn zoon eindelijk een club fitting afspraak gemaakt. Zoon was inmiddels zijn set flink ontgroeid en ikzelf twijfelde al langer aan mijn eigen set. Eerst eens rustig wat ballen geslagen met onze eigen clubs dit onder toeziend oog. Daarna echt aan de slag gegaan en van de verschillende ijzers eens goed het verschil kunnen voelen. Mijn zoon kon uiteindelijk prima uit de voeten met een demo set en ikzelf overgestapt op de Mizuno Hot Metal Pro. De combinatie van het rustig de tijd nemen voor ons beiden en een helder advies zonder het gevoel “iets te moeten”, is door ons beiden als zeer prettig ervaren!

 • Harry Tazelaar juni 26, 2019  

  Heb me een paar weken geleden een nieuwe set Titleist ijzers laten aanmeten.
  Vanaf de eerste ronde die ik ermee speelde sloeg ik verder maar zeker ook rechter.
  Clubs voelen heerlijk aan, balcontact super!
  Chapeau mannen!

 • Paul van der Woude juni 26, 2019  

  Super tevreden over mijn aankoop, een nieuwe Mizuno ijzer set en de tijd en aandacht die Raymond heeft gestoken in het vinden van de perfecte setup voor mij (shaft/lie/lengte).

 • Bas Treffers juni 18, 2019  

  De laatste tijd was ik steeds vaker “ in gesprek” met m’n lclubs. Ik wilde meer dan dat ik er uit kreeg en ik moest terug denken aan wat m’n eerste Golfleraar zei toen ik 10 jaar geleden met GVB bezig was. ‘Je set verteld het je zelf wel als je toe bent aan een nieuwe’.
  Daarover kwam ik in gesprek met Raymond en Joost. Na eerst nog wat tips geprobeerd te hebben met m’n huidige set daarna besloten om te gaan kijken of ik met nieuw gefitte clubs wel kon halen wat ik wilde. Veel clubs geprobeerd. Ook degene waarvan ik van tevoren (dacht) zei dat het niks was. Dan had Joost die betreffende clubs/shaft er gewoon tussen gedaan. Dat was ook precies wat ik prettig vond aan het fitten. Er werden geen aannames gedaan maar er is een set samen gesteld gebaseerd of feiten.
  Ben erg tevreden met de nieuwe set, heb er zelfs meer lengte mee gekregen. Heb nu een club minder nodig!
  Joost en Raymond, bedankt voor het meedenken, begeleiden en vooral ook het tegengas geven aan een eigenwijs mannetje.
  M’n tas “zwijgt” gelukkig weer. Nog maar een rondje lopen dan 🏌️‍♂️😀

 • Hein Jilderda juni 11, 2019  

  Ik sla met mijn nieuwe ijzerset + hybride (beide Titleist) veel verder en rechter dan met mijn oude set.
  Het fitting center biedt een ruim en gevarieerd assortiment. Ik heb veel verschillende clubs kunnen testen en daarbij duidelijk en professioneel advies gekregen. De service en nazorg is erg goed

 • Frederik Rubens juni 11, 2019  

  Met een twintig jaar geleden, tweedehands gekochte Lynx set was ik wel toe aan een nieuwe, moderne set golfclubs. Raymond nam alle tijd om deze voor mij ‘aan te meten’. Hij heeft me daarvoor, met alle geduld van de wereld, 6 verschillende merken laten proberen, ieder met verschillende graphite en met verschillende stalen shafts. Uiteindelijk kwam ik uit bij een perfecte set PING clubs met stalen shafts. En daarmee sla ik binnen een paar weken al ca. 30m per club verder dan met mijn oude, vergelijkbare club. Zeer tevreden over de professionele en persoonlijke service; zeer aan te bevelen!

 • Pim Bezemer juni 11, 2019  

  Tijdens de fitting dag van Taylormade veel clubs geprobeerd en uiteindelijk bleek uit de Trackman stats 1 set, met een hybride 3 en twee mooie wedges. Met goede service en nazorg deze in volle tevredenheid gekocht bij het Fittingcenter.

 • Edwin Reedijk juni 1, 2019  

  Nog steeds speelde ik met een beginners set en was toe aan een nieuwe gevorderde set,
  Afspraak gemaakt met Raymond, en na veel materiaal wisselingen en uitproberen kwamen we tot een nieuwe golf set.
  De uitleg over de diverse clubs werd zeer duidelijk en professioneel uitgelegd, en nu na een aantal weken spelen met de sets, blijkt de keuze mede aangestuurd door Raymond, Jelle en Joost de juiste te zijn.

  Top gedaan mannen, mijn handicap door de nieuwe set inmiddels met twee punten verlaagd :)

 • Frieda Buys mei 31, 2019  

  Nieuwe set aan geschaft, mijn keuze is op de Cobra one length gevallen. Maar durfde met de wedges niet over te stappen op de one length. Raymond heeft de visie van de Cobra one length uitgelegd , maar toonde begrip voor het feit dat ik mijn wedges (P&S) niet wilde veranderen en respecteerde mijn keuze. Heb dus alleen eerst de ijzers 5 t/m 9 vervangen. Na enkele maanden met mijn nieuwe cobra ijzers gespeeld te hebben groeide mijn vertrouwen . Dat maakte dat ik tijdens de demodagen van Cobra een afspraak heb gemaakt om samen met Joost en de Cobra mijnheer te bespreken waar mijn twijfels zitten mbt de overstap naar de one length wedges. De manier waarop en het geduld waarmee Joost me geholpen heeft waardeer ik zeer. Ik ben om en en heb ook mijn wedges voor one length vervangen. Wetende dat ik altijd bij Het Fitting Center terecht kan wanneer ik nog vragen of “twijfels” heb bij mijn overstap naar de One Lentgh set.